Over ons


De Lokale Boer is in het leven geroepen om in eerste instantie op te komen voor het belang van de boeren, omdat ze al jarenlang onderdrukt worden. Door middel van het platform van DeLokaleBoer.nl willen wij ervoor zorgen dat de authentieke boer in Nederland weer zijn eigen baas kan zijn over wat er gedaan wordt met zijn producten. Wij als jonge burgers – met een boerenachtergrond – zagen daar de noodzaak van in door de actualiteiten van de afgelopen jaren omtrent de situatie van de boeren in Nederland. Op het moment dat de coronacrisis de boeren in een nóg lastiger parket bracht, hebben we er serieus werk van gemaakt om z.s.m. iets te betekenen voor de maatschappij!

Visie


Onze visie is dat de boer in Nederland gerust zijn producten kan verkopen aan de consument, zonder extra marges verschuldigd te zijn aan derden. Daarnaast is het ook belangrijk dat de consument op handbereik zijn verse producten kan bestellen, die afkomstig zijn van de lokale boer middels het platform: DeLokaleBoer.nl. We streven ernaar dat DeLokaleBoer.nl een nieuw begrip wordt in Nederland, zowel onder de boeren als de burgers. Streekproducten worden op deze manier weer “trending” in de toekomst.


Missie


Wij streven ernaar om de Nederlandse boeren weer gezag te geven over hun eigen producten, dat ze al jaren kwijt zijn. Tegelijkertijd geven wij de burger een kans om het nostalgische karakter van ons land te herleven, namelijk onze agrarische identiteit met de prachtige seizoensproducten waar Nederland bekend om staat. Deze missie wordt gerealiseerd middels het online platform van DeLokaleBoer.nl.